Ingredienser:
- pajdeg
- 125 g smör, kallt
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten, kallt
- Fyllning
- 400 g Västerbottensost, riven
- 4 ägg
- 3 dl vispgrädde
- Stekta kantareller
- 400 g kantareller
- 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
- 2 salladslökar, skivad
- smör
- olja
- salt
- Garnering
- 0,5 ask krasse
Instruktioner:
Pajdeg
Skär smöret i mindre bitar. Mixa smör och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till formen, ca 24 cm i diameter. Nagga botten ordentligt. Ställ i frysen ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Fyllning
Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
Blanda ägg och grädde. Tillsätt osten. Fyll pajen med fyllningen och grädda i ugnen tills den stelnat, ca 45 minuter.
Topping
Tvätta kantarellerna. Stek dem ordentligt i lite olja så att all vätska är borta. Tillsätt en klick smör. Gå i med persilja och salladslök mot slutet. Smaka av med salt
Toppa pajen med den stekta svampblandningen och smörgåskrasse.