Tonkatsu

(6 portioner)

Ingredienser – köttet:

  • 6 kycklinglårfiléer, urbenade
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 ägg, uppvispade (stora)
  • 4 ½–6 dl panko
  • Salt
  • Neutral olja att steka i

Kimchisallad:

  • 0,5 kg spetskål
  • 1 ½ morot, riven
  • 1 ½ äpple, strimlat
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 3 tsk ingefära, riven
  • 1 ½ klyfta vitlök, riven
  • 3 tsk socker
  • 3 msk gochujang
  • 1 ½ msk fisksås
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 tsk sesamolja

Sås (tonkatsu-sås):

  • 2 ½ dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja
  • 3 tsk sesamolja

Till servering:

  • Ris
  • Svarta sesamfrön

Instruktioner:

  1. Panera kycklingen: salta, vänd i mjöl, doppa i ägg och täck med panko.
  2. Stek i rikligt med olja tills gyllenbrun och genomstekt.
  3. Blanda ingredienserna till kimchisalladen.
  4. Rör ihop såsen av majonnäs, soja och sesamolja.
  5. Servera kycklingen med ris, kimchisallad och sås. Strö över sv
Rulla till toppen