Ingredienser:
- 250 g fryst eller färsk avokado
- 2 msk färskpressad limejuice
- 2 msk fryst eller färsk koriander
- 1/2 msk fryst eller färsk hackad vitlök
- 1/2 dl rapsolja
- ca 1/2 tsk salt
- 150 g strimlad röd- eller vitkål
- 2 msk färskpressad limejuice
- 2 krm salt
- 300 g skalade frysta eller färska räkor
- 200 g frysta eller konserverade majskorn
- 3 msk smör
- 2 tsk sambal oelek eller srirachasås
- 8 små tortillabröd
- 1/2 förp sojabönor (à 250 g)
Instruktioner:
Tina räkor, avokado, majs och sojabönor om frysta används.
Avokadomajonnäs: Mixa avokado, limejuice, koriander och vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt.
Blanda kålen med limejuice och salt.
Stek räkorna och majsen i smöret på hög värme med sambal oelek några minuter och krydda med salt .
Värm bröden och toppa med kål, avokadomajonnäs, sojabönor, räkor och majs. Garnera gärna med lite extra koriander.