Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 300 g fast potatis
  • 1 purjolök
  • 100 g smör, till stekning
  • Fräst grönkål
  • 200 g grönkål, plockad grovt
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt
  • Rårörda lingon
  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Instruktioner:

Rör ihop lingon och socker, låt stå i rumstemperatur, rör då och då.
Blanda ägg och vetemjöl i en bunke. Vispa i mjölk, lite i taget, samt salt och socker. Vispa till en slät smet.
Skala och riv potatisen grovt. Låt den rinna av i durkslag, pressa ut lite vätska med händerna också. Ansa och strimla purjolöken fint.
Blanda potatis och purjolök i smeten.
Värm en stekpanna till precis under maxvärme. Tillsätt lite smör, häll ut smet i pannan och stek fyra stora raggmunkar gyllenbruna med frasiga kanter.
Skär bort stammen från grönkålen, skär bladen i grova bitar. Stek grönkålen några minuter i olja och smör i en stekpanna, salta.
Servera de nystekta raggmunkarna med grönkål och rårörda lingon.

Rulla till toppen