Ingredienser:
- 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
- 3 tsk salt
- 3 krm nymalen svartpeppar
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 tsk chilipulver
- 2 gula lökar
- 1 hel vitlök
- 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
- 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska
- 1 rödlök
- 1 förp tomatsalsa (à 300 g)
- 1 förp majs (à 340 g)
- 3 dl gräddfil
- 1 kruka krispsallad
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150°C.
Krydda köttet runt om med kryddorna. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på hälften av barbecuesåsen på köttet. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
Ta undan lite av buljongen. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär. Rör i resten av barbecuesåsen och späd med buljongen till önskad konsistens.
Till servering: Dela bröden. Skala och skär löken i tunna skivor. Häll av majsen. Dela salladen.
Fyll brödet med kött och tillbehör.