Pulled pork

Ingredienser:

  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 3 tsk salt
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
  • 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska
  • 1 rödlök
  • 1 förp tomatsalsa (à 300 g)
  • 1 förp majs (à 340 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka krispsallad

Instruktioner:

Sätt ugnen på 150°C.
Krydda köttet runt om med kryddorna. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på hälften av barbecuesåsen på köttet. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
Ta undan lite av buljongen. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär. Rör i resten av barbecuesåsen och späd med buljongen till önskad konsistens.
Till servering: Dela bröden. Skala och skär löken i tunna skivor. Häll av majsen. Dela salladen.
Fyll brödet med kött och tillbehör.

Rulla till toppen