Pita med koreansk portabello och limegurka

Ingredienser:

  • 150 g rättika
  • 1 morot (à ca 80 g)
  • 2 krm salt
  • 3/4 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • svartpeppar
  • 1/2 rödlök
  • 250 g snackgurka
  • 1 lime (skal och saft)
  • 300 g portabellosvamp
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk japansk soja
  • 4 pitabröd (se länk i text för hemgjorda)
  • salladsblad
  • gochujangsås
  • rostade sesamfrön

Instruktioner:

Slaw: Skala rättika och morot och riv dem grovt på ett rivjärn. Salta och låt stå i några minuter. Krama ur vätskan och blanda grönsakerna med majonnäs. Hacka hälften av koriandern och vänd ner. Krydda med peppar.
Gurka: Skala löken och hyvla den och gurkan tunt, gärna på mandolin. Riv yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda limesaft och skal med gurka och lök. Smaksätt med salt och peppar.
Svamp: Skiva svampen i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.
Stek svampen i smör och sesamolja i en stekpanna några minuter. Pressa i vitlöken och vänd ner ingefäran. Häll över soja och ta stekpannan från värmen. Krydda med salt och peppar.
Till servering: Fodra pitabröden med salladsblad och fyll med svamp och resten av tillbehören. Toppa pitan med gochujangsås, rostade sesamfrön och resten av koriandern.

Rulla till toppen