Panerad rödspätta med remouladsås

Ingredienser:

  • 4 rödspättafiléer (ca 250 g)
  • ½ dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 1,5 msk smör, till stekning
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk lättmajonnäs
  • finhackad inlagd gurka smörgåsgurka, ca 2 msk
  • 1 msk finhackad kapris
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 300 g skalad potatis
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 msk smör

Instruktioner:

Koka potatisen tills den är mjuk i saltat vatten. Lägg ner ärterna den sista minuten och häll av vattnet. Krossa potatis och ärter med smör och smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Torka spättafiléerna med hushållspapper. Vänd dem i ströbröd. Salta, peppra och stek i smör tills fisken har fin färg och är klar. Servera med den krossade potatisen och remouladsåsen.

Rulla till toppen