Ingredienser:
- Oxrullader
- 100 g rökt sidfläsk
- 1 gul lök
- 1 dl ättiksgurka, strimlad
- 0,5 dl skånsk senap
- 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g)
- 1 msk smör
- salt
- peppar
- 2 dl rött vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk svartvinbärsgelé
- Pressgurka
- 1 gurka
- 2 tsk salt
- 2-3 msk ättiksprit 12 %
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl färsk persilja, hackad
Instruktioner:
Oxrullader
Strimla sidfläsket och hacka löken fint.
Blanda fläsk, lök, ättiksgurka och senap i en skål. Lägg en klick på varje skiva kött och rulla ihop. Fäst rulladen med hjälp av en tandpetare.
Bryn rulladerna i smör i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra.
Slå på vin och grädde och rör i gelén. Lägg på locket och låt det bräsera i 20–30 minuter, beroende på skivornas tjocklek. Servera med kokt potatis.
Pressgurka
Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och salta. Lägg i press i ca en timme eller tills gurkan har vattnats ur. Alternativt kan saltet aktivt masseras in tills vattnet släpper.
Blanda gurkan och gurkvattnet med övriga ingredienser. Färdigt att servera.