Mexikansk tomatsoppa med ägg- och avokadomacka

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, kött eller grönsak
  • 8 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche 34 %
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe hackad färsk oregano
  • 2 tärnade paprikor
  • 1 hackad rödlök
  • 2 avokador
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 msk smör
  • salt

Instruktioner:

Hacka och fräs all lök med kryddorna i olja. Tillsätt tomater, buljongtärningar, vatten och crème fraiche. Sjud i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Mosa avokadorna och dela äggen i bitar. Stek bröden i smör och lägg på avokado och ägg. Salta.
Servera soppan med toppingen och macka.

Rulla till toppen