Nemsås:
- ½ knippa mynta, finhackad
- 1 vitlöksklyfta
- ½ röd chili
- 2 msk socker
- 4 msk risvinäger
- 2 msk fisksås
Blanda hälften av såsen med:
- 250 g morötter (strimlade)
Fläskfärs:
- ½ dl finhackad ingefära
- ½ dl finhackad chili (röd)
- 500 g fläskfärs
- Saft från 1 lime
- 2 pressade vitlöksklyftor
- ½ rödlök (skivad)
- 1 ½ msk japansk soja
- ½ knippa mynta
Instruktioner:
- Blanda ingredienserna till nemsåsen.
- Häll hälften över strimlade morötter och låt dra i ca 5–10 minuter.
- Stek fläskfärs tillsammans med ingefära, chili och vitlök.
- Pressa över lime och tillsätt soja. Låt koka ihop några minuter.
- Tillsätt rödlök och mynta mot slutet.
- Servera med salladsblad och ris.