Lime & chilistekt fläskfärs

Nemsås:

  • ½ knippa mynta, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 2 msk socker
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås

Blanda hälften av såsen med:

  • 250 g morötter (strimlade)

Fläskfärs:

  • ½ dl finhackad ingefära
  • ½ dl finhackad chili (röd)
  • 500 g fläskfärs
  • Saft från 1 lime
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ rödlök (skivad)
  • 1 ½ msk japansk soja
  • ½ knippa mynta

Instruktioner:

  1. Blanda ingredienserna till nemsåsen.
  2. Häll hälften över strimlade morötter och låt dra i ca 5–10 minuter.
  3. Stek fläskfärs tillsammans med ingefära, chili och vitlök.
  4. Pressa över lime och tillsätt soja. Låt koka ihop några minuter.
  5. Tillsätt rödlök och mynta mot slutet.
  6. Servera med salladsblad och ris.
Rulla till toppen