Kycklinggumbo

Ingredienser:

  • 1 kyckling i bitar (eller kycklingdelar)
  • 1–2 chorizo
  • 1,5 dl krossade tomater
  • 1–2 röda paprikor
  • 1–2 dl fryst majs
  • 1–2 dl gröna ärtor
  • ½ liter eller mer kycklingbuljong
  • Chilifrukter eller chilipulver
  • 1–2 hackade gula lökar
  • Olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Persilja
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Skär kycklingen i bitar, salta och peppra.
  2. Skär chorizon i skivor. Stek allt i en djup panna med olivolja.
  3. Tillsätt lök, paprikabitar, ärtor och majs. Krydda med chili.
  4. Häll i tomater och buljong. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
  6. Rör ner balsamvinäger och hackad persilja precis innan servering.

Servering:

  • Servera i djupa tallrikar med ris (gärna vildris).
Rulla till toppen