Ingredienser:
- 1 kyckling i bitar (eller kycklingdelar)
- 1–2 chorizo
- 1,5 dl krossade tomater
- 1–2 röda paprikor
- 1–2 dl fryst majs
- 1–2 dl gröna ärtor
- ½ liter eller mer kycklingbuljong
- Chilifrukter eller chilipulver
- 1–2 hackade gula lökar
- Olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- Persilja
- Salt och peppar
Instruktioner:
- Skär kycklingen i bitar, salta och peppra.
- Skär chorizon i skivor. Stek allt i en djup panna med olivolja.
- Tillsätt lök, paprikabitar, ärtor och majs. Krydda med chili.
- Häll i tomater och buljong. Smaka av med salt och peppar.
- Låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
- Rör ner balsamvinäger och hackad persilja precis innan servering.
Servering:
- Servera i djupa tallrikar med ris (gärna vildris).