Kycklinggryta med rosmarin och honung

Ingredienser:

  • 300 g strimlad kycklinglårfiléer
  • 1 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk smör
  • salt och peppar
  • ½ msk honung
  • 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk hackad färsk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl ris (okokt)
  • 150 g haricots verts

Instruktioner:

Koka risen enligt anvisningen på förpackningen.
Stek kyckling, skivad purjolök och tunt skivad vitlök i smör på hög värme i en stekpanna tills det fått lite färg.
Salta, peppra och tillsätt honung och rosmarin. Stek lite till och häll sedan på vatten och fond. Låt puttra ca 5 min.
Rör ner crème fraiche och låt allt bli varmt.
Smaka av och servera med ris och haricots verts.

Rulla till toppen