Kycklinggryta med röd pesto och fetaost

Ingredienser:

  • 500 g kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk smör
  • 3 dl sky och vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk torkade örter, torkad dragon, basilika och oregano
  • 100 g röd pesto eller tapenade av soltorkade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 100 g fetaost
  • färska örter – basilika, dragon eller oregano
  • ev hela bitar av soltorkade tomater
  • kokt potatis
  • sockerärt
  • sallad

Instruktioner:

Strimla kycklingfilén och blanda med soja. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Skölj ur stekpannan efter varje stekning och mät upp skyn. Lägg över i en gryta. Pressa över vitlök. Salta och peppra.
Sjud köttet 5 minuter under lock.
Tillsätt de torkade örterna, pesto och grädde blandat med vetemjöl. Rör ner det i grytan och sjud ytterligare 5 minuter.
Skär fetaosten i småkuber och strö lite torkade örtkryddor på dem. Strö ostbitarna över grytan och garnera med färska örtblad, t ex basilika och ev hela bitar soltorkad tomat.
Servera grytan med kokt potatis, sockerärter och sallad.

Rulla till toppen