Ingredienser:
- 500 g kycklingbröstfiléer
- 2 tsk kinesisk soja
- 2 msk smör
- 3 dl sky och vatten
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 tsk torkade örter, torkad dragon, basilika och oregano
- 100 g röd pesto eller tapenade av soltorkade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk vetemjöl
- 100 g fetaost
- färska örter – basilika, dragon eller oregano
- ev hela bitar av soltorkade tomater
- kokt potatis
- sockerärt
- sallad
Instruktioner:
Strimla kycklingfilén och blanda med soja. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Skölj ur stekpannan efter varje stekning och mät upp skyn. Lägg över i en gryta. Pressa över vitlök. Salta och peppra.
Sjud köttet 5 minuter under lock.
Tillsätt de torkade örterna, pesto och grädde blandat med vetemjöl. Rör ner det i grytan och sjud ytterligare 5 minuter.
Skär fetaosten i småkuber och strö lite torkade örtkryddor på dem. Strö ostbitarna över grytan och garnera med färska örtblad, t ex basilika och ev hela bitar soltorkad tomat.
Servera grytan med kokt potatis, sockerärter och sallad.