
Ingredienser:
- 4 kycklinglårfiléer med skinn (ministeak)
- salt och peppar
- ½ msk smör
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör 1 nu +1 msk på slutet
- 1 tsk strösocker
- 1 krm svartpepparkorn, mortlade
- ½ msk tomatpuré
- 3 msk balsamvinäger
- 2 dl vatten
- 1 msk konc kycklingfond
- ½ msk japansk soja
- 1 krm chiliflakes
- maizena mörk redning
- 300 g potatis
- ½ msk rapsolja
- salt och peppar
- ev färsk timjan
- krispig sallad
Instruktioner:
Tvätta och skiva potatisen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Banda med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen på 225° ca 20 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i hälften av smöret med socker och mortlad svartpeppar. Tillsätt tomatpurén efter en stund och fräs någon minut till.
Häll på vinäger och låt koka ihop till hälften. Häll på vatten, fond, soja och chili. Låt sjuda till god smak. Runda av med smör och red ev med maizena mörk redning till önskad konsistens.
Salta och peppra kycklingen och stek i smör till fin färg, börja på skinnsidan. Sänk temperaturen, lägg på ett lock och låt stekas tills innertemperaturen är ca 70°.
Servera kycklingen med sås, potatis och krispig sallad.