Kroppkakor

Ingredienser:

  • 1 kg kokt potatis (skalad och pressad)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • 150–200 g rimmat fläsk, finhackat
  • 1–2 gula lökar
  • Kryddpeppar

Instruktioner:

  1. Blanda den pressade potatisen med ägg, mjöl och salt. Degen ska bara arbetas ihop, inte knådas.
  2. Skär fläsket i tärningar, hacka löken, bryn och låt svalna. Krydda med kryddpeppar.
  3. Forma potatisdegen till en rulle på mjölad skärbräda. Skär rullen i ca 10–12 bitar.
  4. Gör en fördjupning i varje bit och lägg i fyllning. Vik ihop till en slät bulle.
  5. Koka i saltat vatten tills kroppkakorna flyter upp och låt sedan koka ytterligare ca 5 minuter.

Servera med smör och lingonsylt.

Rulla till toppen