Ingredienser:
- 2 fläskfiléer
- 2–4 korvar (t.ex. kabanoss eller annan stark korv)
- 200 g cornichons
- 2 röda paprikor
- 1–2 dl svarta oliver (urkärnade)
- 5 dl vispgrädde
- 1 klyfta vitlök
- 200 g syltlök (avrunnen)
- Smör till stekning
- Salt och svartpeppar
Instruktioner:
- Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor.
- Skär korven i skivor. Strimla paprikorna.
- Sila av syltlök, cornichons och oliver.
- Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
- Bryn fläskfilén i smör. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
- Lägg tillbaka korven och blanda i syltlök, cornichons, paprika och oliver.
- Häll på grädden och låt koka i ca 5 minuter. (Späd ev. med lite gurkspad.)
- Smaka av med salt och peppar.
Servering:
- Servera med kokt ris.