Kreolsk gryta

Ingredienser:

  • 2 fläskfiléer
  • 2–4 korvar (t.ex. kabanoss eller annan stark korv)
  • 200 g cornichons
  • 2 röda paprikor
  • 1–2 dl svarta oliver (urkärnade)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g syltlök (avrunnen)
  • Smör till stekning
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner:

  1. Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor.
  2. Skär korven i skivor. Strimla paprikorna.
  3. Sila av syltlök, cornichons och oliver.
  4. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
  5. Bryn fläskfilén i smör. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
  6. Lägg tillbaka korven och blanda i syltlök, cornichons, paprika och oliver.
  7. Häll på grädden och låt koka i ca 5 minuter. (Späd ev. med lite gurkspad.)
  8. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

  • Servera med kokt ris.
Rulla till toppen