Ingredienser:
- 4 port pasta (gärna tagliatelle eller spaghetti)
- 1 bananschalottenlök
- 2 förp spenat (à 65 g)
- 1/2 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 1 fiskbuljongtärning
- 500 g laxfilé
- salt
- peppar
- 20 g färsk eller fryst dill
Instruktioner:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva löken. Fräs lök och spenat i oljan i en stekpanna, pressa i vitlöken.
Tillsätt grädde, crème fraiche och smulad fiskbuljongtärning i stekpannan och låt koka upp.
Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och låt dem sjuda i såsen ca 5 minuter. Späd eventuellt såsen med lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör försiktigt ner i såsen.
Servera laxsåsen med pastan.