Krämig laxpasta

Ingredienser:

  • 4 port pasta (gärna tagliatelle eller spaghetti)
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 förp spenat (à 65 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 500 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk eller fryst dill

Instruktioner:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva löken. Fräs lök och spenat i oljan i en stekpanna, pressa i vitlöken.
Tillsätt grädde, crème fraiche och smulad fiskbuljongtärning i stekpannan och låt koka upp.
Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och låt dem sjuda i såsen ca 5 minuter. Späd eventuellt såsen med lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör försiktigt ner i såsen.
Servera laxsåsen med pastan.

Rulla till toppen