Kebabgryta

Ingredienser:

  • ca 400 g Kebabskav
  • 2 Schalottenlökar
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 250 g Körsbärstomater
  • 1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Malen spiskummin
  • 3 dl Arla Ko® Syrad grädde
  • salt och svartpeppar
  • 4 port Ris eller pitabröd
  • 1 Rödlök
  • ½ Isbergssallad
  • 25 g Bladpersilja, grovhackad
  • ca 10 Feferoni
  • 2 dl Arla Ko® Gräddfil

Instruktioner:

Första instruktionen
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, om du inte hellre vill servera pitabröd till din kebebgryta.
Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.
Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 2-3 min.
Tillsätt kebab, tomatpuré och spiskummin. Stek 3-4 min.
Rör ner tomater och grädde i kebabgrytan. Låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Strimla rödlöken, dela salladen i mindre bitar och grovhacka persiljan.
Toppa kebabgryta med hackad persilja. Servera med ris eller pitabröd, sallad, rödlök, feferoni och gräddfil.

Rulla till toppen