Gubbröra med brynt smör och kavringsmul

Ingredienser:

  • 125 g ansjovis
  • 2 ägg
  • 3 potatisar
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • Garnering
  • 0,5 rödlök
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör
  • dill

Instruktioner:

Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
Lägg upp i snapsglasen.
Smula kavringen och stek i en stakpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.

Rulla till toppen