Gryta med fläskytterfilé och champinjoner

Ingredienser:

  • 250 g fläskytterfilé
  • 150 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ½ msk röd vinbärsgelé
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 1 dl ris (okokt vikt)
  • 150 g morötter, mini
  • 2 msk röd vinbärsgelé

Instruktioner:

Koka riset enl anv på förp.
Strimla köttet. Putsa och skiva champinjonerna. Finhacka löken och riv vitlöksklyftan fint. Stek champinjonerna för sig i hälften av smöret, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
Stek kött, lök och vitlök i stekpannan i resterande smör till lite färg. Tillsätt champinjoner, vatten, crème fraiche, gelé och soja. Låt puttra 5 min, smaka av med salt och peppar.
Koka morötterna ca 5 min i saltat vatten. Servera grytan med ris, morötter och gelé.

Rulla till toppen