Ingredienser:
- 300 g Rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta
- 3 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
- 3 dl Vetemjöl
- 6 dl Arla Ko® Standardmjölk
- 4 Ägg
- ½ tsk salt
- 1 dl Lingonsylt
- 250 g KESO® Cottage cheese
Instruktioner:
Första instruktionen
Sätt ugnen på 225º eller 200º varmluft.
Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30×40 cm. Ringla över smör-&rapsolja.
Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken.
Häll pannkakssmeten över fläsket.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg.
Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese.