Fläskpannkaka

Ingredienser:

  • 300 g Rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta
  • 3 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
  • 3 dl Vetemjöl
  • 6 dl Arla Ko® Standardmjölk
  • 4 Ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 dl Lingonsylt
  • 250 g KESO® Cottage cheese

Instruktioner:

Första instruktionen
Sätt ugnen på 225º eller 200º varmluft.
Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30×40 cm. Ringla över smör-&rapsolja.
Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken.
Häll pannkakssmeten över fläsket.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg.
Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese.

Rulla till toppen