Fläskfilé med grönpeppar, bacon och svamp

Ingredienser:

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 140 g tärnat bacon
  • 10 små steklökar
  • 250 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche 34 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1,5 msk grönpepparkorn i lag
  • 1 tsk japansk eller kinesisk soja, gärna japansk
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl vatten
  • grovhackad persilja
  • 4 port pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
  • saltgurka

Instruktioner:

Putsa och skiva köttet. Salta och peppra köttet på båda sidor. Bryn köttet i en stekpanna med smör ett par minuter per sida. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Stek bacontärningarna knapriga i stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala steklöken. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs steklök, paprika och svamp i en stekpanna med smör.
Tillsätt crème fraiche, grädde, peppar, grönpeppar, soja, fond, persilja, senap och vatten, och koka upp. Lägg i fläskfiléskivorna. Strö över bacon och låt allt bli varmt.
Vid servering: Garnera med persilja och servera kokt pasta och saltgurka.

Rulla till toppen