Ingredienser:
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- smör till stekning
- 140 g tärnat bacon
- 10 små steklökar
- 250 g champinjoner
- 1 röd paprika
- 2 msk smör
- 2 dl crème fraiche 34 %
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 tsk svartpeppar
- 1,5 msk grönpepparkorn i lag
- 1 tsk japansk eller kinesisk soja, gärna japansk
- 2 msk kalvfond
- 3 msk finhackad persilja
- 2 msk dijonsenap
- ½ dl vatten
- grovhackad persilja
- 4 port pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
- saltgurka
Instruktioner:
Putsa och skiva köttet. Salta och peppra köttet på båda sidor. Bryn köttet i en stekpanna med smör ett par minuter per sida. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Stek bacontärningarna knapriga i stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala steklöken. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs steklök, paprika och svamp i en stekpanna med smör.
Tillsätt crème fraiche, grädde, peppar, grönpeppar, soja, fond, persilja, senap och vatten, och koka upp. Lägg i fläskfiléskivorna. Strö över bacon och låt allt bli varmt.
Vid servering: Garnera med persilja och servera kokt pasta och saltgurka.