Ingredienser:
- Rödspätta eller annan plattfisk
- Vitt vin
- Champinjoner
- Grädde
- Majonnäs
- Räkor
- Ost till gratinering
- Duchessepotatis (potatismos spritsat och gratinerat i ugn)
- Smör
- Salt och peppar
Instruktioner:
- Lägg fisken i en lätt smord form. Salta och peppra. Täck med folie.
- Koka i ugnen vid 200 °C i några minuter tillsammans med lite vitt vin.
- Gör en champinjonsås på grädde, spad från fisken och champinjoner.
- Flytta den förkokta fisken till ett ugnsfast fat.
- Spritsa duchessepotatis runt om. Blanda i lite majonnäs i champinjonsåsen.
- Rör ner räkor i såsen och häll den över fisken.
- Strö över riven ost.
- Gratinera i ugnen vid 225 °C i ca 10 minuter.
Servering:
- Lägg några fina räkor ovanpå gratängen vid servering.