Fiskgratäng med champinjoner och räkor

Ingredienser:

  • Rödspätta eller annan plattfisk
  • Vitt vin
  • Champinjoner
  • Grädde
  • Majonnäs
  • Räkor
  • Ost till gratinering
  • Duchessepotatis (potatismos spritsat och gratinerat i ugn)
  • Smör
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Lägg fisken i en lätt smord form. Salta och peppra. Täck med folie.
  2. Koka i ugnen vid 200 °C i några minuter tillsammans med lite vitt vin.
  3. Gör en champinjonsås på grädde, spad från fisken och champinjoner.
  4. Flytta den förkokta fisken till ett ugnsfast fat.
  5. Spritsa duchessepotatis runt om. Blanda i lite majonnäs i champinjonsåsen.
  6. Rör ner räkor i såsen och häll den över fisken.
  7. Strö över riven ost.
  8. Gratinera i ugnen vid 225 °C i ca 10 minuter.

Servering:

  • Lägg några fina räkor ovanpå gratängen vid servering.
Rulla till toppen