Ingredienser:
- 600 g strimlad kyckling
- olivolja till stekning
- 1 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, krossade
- 2 röda spetspaprikor, skivade
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk malda hela korianderfrön
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl färdig tomatsalsa (valfri styrka)
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- 8 vetetortillor
- 3 dl riven ost
- 2 limefrukter i klyftor till garnering
- 4 tomater, tärnade
- 1 knippe färsk koriander, fint skuren
- 1 knippe salladslök, fint skuren
- 1 msk spiskummin
- 2 msk olivolja
- 1 lime, saft och skal
- tabasco valfri mängd
- salt och peppar
- gräddfil
Instruktioner:
Fräs kycklingen med olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, paprika och kryddor. Fräs i några minuter. Slå sen på krossad tomat, vatten och salsa. Koka i ca 5 minuter.
Lägg på kycklingröran på varje tortillabröd och rulla ihop och lägg allt i en ugnsform. Strö över osten och baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Servera med pico de gallo och gärna gräddfil.
Tärna tomaterna och skär koriander och vårlök. Tillsätt spiskummin, tabasco, limesaft och skal samt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar