Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Ingredienser:

  • 600 g strimlad kyckling
  • olivolja till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 röda spetspaprikor, skivade
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malda hela korianderfrön
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl färdig tomatsalsa (valfri styrka)
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 8 vetetortillor
  • 3 dl riven ost
  • 2 limefrukter i klyftor till garnering
  • 4 tomater, tärnade
  • 1 knippe färsk koriander, fint skuren
  • 1 knippe salladslök, fint skuren
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saft och skal
  • tabasco valfri mängd
  • salt och peppar
  • gräddfil

Instruktioner:

Fräs kycklingen med olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, paprika och kryddor. Fräs i några minuter. Slå sen på krossad tomat, vatten och salsa. Koka i ca 5 minuter.
Lägg på kycklingröran på varje tortillabröd och rulla ihop och lägg allt i en ugnsform. Strö över osten och baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Servera med pico de gallo och gärna gräddfil.
Tärna tomaterna och skär koriander och vårlök. Tillsätt spiskummin, tabasco, limesaft och skal samt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar

Rulla till toppen