Ingredienser:
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
- 4 msk japansk soja
- 2 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 1 knippe rädisor (à ca 300 g)
- 2 salladslökar
- 2 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
- 1 dl majonnäs
- 1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
- 1 tsk sesamolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- salladsblad
Instruktioner:
Kycklingbulgogi: Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop övriga ingredienser och blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen.
Rädissallad: Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt. Blanda risvinäger och socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå 15 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Chiliaioli: Rör ihop alla ingredienser.
Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
Till servering: Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris.