Broccolifritters med pestosås

Ingredienser:

  • 4 dl broccoli
  • 2,25 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl turkisk yoghurt 10 %, gräddfil eller lätt-crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g pesto
  • sallad med t ex gurka, tomat, rädisa och rucola

Instruktioner:

Hacka broccolin i småbitar.
Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och peppar och vispa samman. Rör ner broccoli och purjolök.
Hetta upp olja i en teflonstekpanna och klicka ner smeten. Stek dem på båda sidor ca 30 sek per sida. Blanda såsen.
Servera med sallad och pestosås.

Rulla till toppen