Ingredienser:
- 4 dl broccoli
- 2,25 dl mjölk
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- ¾ tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl finstrimlad purjolök
- 1 msk olja
- 2 dl turkisk yoghurt 10 %, gräddfil eller lätt-crème fraiche
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 100 g pesto
- sallad med t ex gurka, tomat, rädisa och rucola
Instruktioner:
Hacka broccolin i småbitar.
Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och peppar och vispa samman. Rör ner broccoli och purjolök.
Hetta upp olja i en teflonstekpanna och klicka ner smeten. Stek dem på båda sidor ca 30 sek per sida. Blanda såsen.
Servera med sallad och pestosås.