Biff med rosépeppar och potatisgratäng

Ingredienser:

  • 1 skivor entrecote eller biff
  • ½ msk smör
  • ¼ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • ¼ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk rosépeppar
  • ¼ rödlök
  • ¼ msk ättiksprit 12 %
  • ½ msk strösocker
  • ¾ msk vatten
  • 200 g färdig potatisgratäng
  • ¼ dl lagrad riven ost
  • sallad

Instruktioner:

Sätt ugnen på 225°.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt den ligga minst 20 minuter.

Potatisgratäng: Lägg gratängen i form och strö över osten. Tillaga enligt beskrivningen på påsen.

Kött: Stek köttet i smör cirka 2 minuter per sida för en rosa kärna. Salta och peppra. Krossa rosmarin och rosépeppar och strö över köttet. Lägg köttet på tallrikar. Häll sedan i 1 1/2 dl vatten i pannan och spara skyn.

Servera biffarna med potatisgratäng, sky, sallad och picklad rödlök.

Rulla till toppen