Bakad sötpotatis med spenat- och ädeloströra

Ingredienser:

  • 4 sötpotatisar
  • 200 g färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 140 g ädelost 30 %, gärna Kvibille gräddädelost
  • 1 dl crème fraiche 34 %
  • salt och peppar
  • rostade pinjenötter

Instruktioner:

Sätt ugnen på 200°.
Tvätta potatisarna. Lägg dem i en ugnsform. Tillaga strax under mitten i ugnen tills potatisarna känns mjuka, ca 1 timme. Känn med sticka.
Spenat och ädeloströra: Ansa spenaten. Skala och finhacka lök och vitlök, och fräs det blankt och smidigt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och fräs vidare tills all vätska kokat in. Rör ner smulad ost och crème fraiche. Salta och peppra.
Vid servering: Gör snitt i potatisen och öppna upp potatisarna. Fördela fyllningen i potatisarna. Garnera med rostade pinjenötter.

Rulla till toppen