Skedkakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 300 g mjöl
  • 200 g socker
  • 3,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bikarbonat

Chokladkräm:

  • 30 g smör
  • 30 g florsocker
  • 1 äggula
  • 2–3 msk kakao

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Bryn smöret lätt i en stekpanna (inte så att det blir brunt). Låt svalna ordentligt.
  3. Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
  4. Forma små kakor av degen.
  5. Grädda i ugnen i 15–20 minuter vid 150 °C.
  6. Gör under tiden chokladkrämen: rör ihop smör, florsocker, äggula och kakao.
  7. Låt kakorna svalna och fyll dem sedan med chokladkräm.
Rulla till toppen