(6 portioner)
Ingredienser – köttet:
- 6 kycklinglårfiléer, urbenade
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 ägg, uppvispade (stora)
- 4 ½–6 dl panko
- Salt
- Neutral olja att steka i
Kimchisallad:
- 0,5 kg spetskål
- 1 ½ morot, riven
- 1 ½ äpple, strimlat
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 3 tsk ingefära, riven
- 1 ½ klyfta vitlök, riven
- 3 tsk socker
- 3 msk gochujang
- 1 ½ msk fisksås
- 1 ½ tsk salt
- 3 tsk sesamolja
Sås (tonkatsu-sås):
- 2 ½ dl majonnäs
- 3 msk japansk soja
- 3 tsk sesamolja
Till servering:
- Ris
- Svarta sesamfrön
Instruktioner:
- Panera kycklingen: salta, vänd i mjöl, doppa i ägg och täck med panko.
- Stek i rikligt med olja tills gyllenbrun och genomstekt.
- Blanda ingredienserna till kimchisalladen.
- Rör ihop såsen av majonnäs, soja och sesamolja.
- Servera kycklingen med ris, kimchisallad och sås. Strö över sv