Ingredienser:
- ca 400 g Kebabskav
- 2 Schalottenlökar
- 2 Vitlöksklyftor
- 250 g Körsbärstomater
- 1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Malen spiskummin
- 3 dl Arla Ko® Syrad grädde
- salt och svartpeppar
- 4 port Ris eller pitabröd
- 1 Rödlök
- ½ Isbergssallad
- 25 g Bladpersilja, grovhackad
- ca 10 Feferoni
- 2 dl Arla Ko® Gräddfil
Instruktioner:
Första instruktionen
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, om du inte hellre vill servera pitabröd till din kebebgryta.
Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.
Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 2-3 min.
Tillsätt kebab, tomatpuré och spiskummin. Stek 3-4 min.
Rör ner tomater och grädde i kebabgrytan. Låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Strimla rödlöken, dela salladen i mindre bitar och grovhacka persiljan.
Toppa kebabgryta med hackad persilja. Servera med ris eller pitabröd, sallad, rödlök, feferoni och gräddfil.