Ingredienser:
- 1 skivor entrecote eller biff
- ½ msk smör
- ¼ tsk salt
- ½ krm peppar
- ¼ tsk torkad rosmarin
- ½ tsk rosépeppar
- ¼ rödlök
- ¼ msk ättiksprit 12 %
- ½ msk strösocker
- ¾ msk vatten
- 200 g färdig potatisgratäng
- ¼ dl lagrad riven ost
- sallad
Instruktioner:
Sätt ugnen på 225°.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt den ligga minst 20 minuter.
Potatisgratäng: Lägg gratängen i form och strö över osten. Tillaga enligt beskrivningen på påsen.
Kött: Stek köttet i smör cirka 2 minuter per sida för en rosa kärna. Salta och peppra. Krossa rosmarin och rosépeppar och strö över köttet. Lägg köttet på tallrikar. Häll sedan i 1 1/2 dl vatten i pannan och spara skyn.
Servera biffarna med potatisgratäng, sky, sallad och picklad rödlök.