Ingredienser:
- 250 g fläskytterfilé
- 150 g champinjoner
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 1 dl lätt crème fraiche
- ½ msk röd vinbärsgelé
- ½ tsk kinesisk soja
- 1 dl ris (okokt vikt)
- 150 g morötter, mini
- 2 msk röd vinbärsgelé
Instruktioner:
Koka riset enl anv på förp.
Strimla köttet. Putsa och skiva champinjonerna. Finhacka löken och riv vitlöksklyftan fint. Stek champinjonerna för sig i hälften av smöret, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
Stek kött, lök och vitlök i stekpannan i resterande smör till lite färg. Tillsätt champinjoner, vatten, crème fraiche, gelé och soja. Låt puttra 5 min, smaka av med salt och peppar.
Koka morötterna ca 5 min i saltat vatten. Servera grytan med ris, morötter och gelé.