Ingredienser:
- 4 sötpotatisar
- 200 g färsk spenat
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 140 g ädelost 30 %, gärna Kvibille gräddädelost
- 1 dl crème fraiche 34 %
- salt och peppar
- rostade pinjenötter
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200°.
Tvätta potatisarna. Lägg dem i en ugnsform. Tillaga strax under mitten i ugnen tills potatisarna känns mjuka, ca 1 timme. Känn med sticka.
Spenat och ädeloströra: Ansa spenaten. Skala och finhacka lök och vitlök, och fräs det blankt och smidigt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och fräs vidare tills all vätska kokat in. Rör ner smulad ost och crème fraiche. Salta och peppra.
Vid servering: Gör snitt i potatisen och öppna upp potatisarna. Fördela fyllningen i potatisarna. Garnera med rostade pinjenötter.