
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk olja
- 500 g passerade tomater
- 2 grönsaksbuljongtärningar, kött eller grönsak
- 8 dl vatten
- 2 dl crème fraiche 34 %
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 knippe hackad färsk oregano
- 2 tärnade paprikor
- 1 hackad rödlök
- 2 avokador
- 4 hårdkokta ägg
- 4 skivor surdegsbröd
- 3 msk smör
- salt
Instruktioner:
Hacka och fräs all lök med kryddorna i olja. Tillsätt tomater, buljongtärningar, vatten och crème fraiche. Sjud i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Mosa avokadorna och dela äggen i bitar. Stek bröden i smör och lägg på avokado och ägg. Salta.
Servera soppan med toppingen och macka.