Ingredienser:
- ½ gul lök
- 1 potatis, fast sort (100 g)
- 1 msk smör
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- ½ tsk hel kummin
- 250 g kycklingfärs eller fint hackad kycklinglårfilé
- 3 dl vatten
- 2 dl fin- krossade tomater
- 1,5 msk konc kycklingfond
- ½ röd paprika
- salt
- svartpeppar
- ½ dl lätt crème fraiche
- persilja
- 100 g baguetter
Instruktioner:
Skala och finhacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i smöret i en kastrull med tomatpuré och kryddor tills löken mjuknat lite. Tillsätt färsen och stek tills den är smulig.
Häll vatten, finkrossade tomater och fond i kastrullen och sjud med lock ca 10 minuter.
Vänd ner tärnad paprika och smaka av med salt och peppar och ev mer paprikapulver.
Toppa soppan med en crème fraicheklick och persilja. Servera med baguette.