Ingredienser:
- 1/2 rödlök
- 1 cantaloupemelon (à ca 750 g)
- 1 honungsmelon (à ca 1 kg)
- 1 lime (finrivet skal och 1 msk saft till avokadokrämen)
- 1 förp körsbärstomater (à 250 g)
- 2 avokador
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 1 msk färskpressad limesaft
- 1 dl matyoghurt (10%)
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
- 1 msk olivolja
- 1 påse blandad sallad (à ca 140 g)
- 1 dl kalamataoliver
- 1 dl pistage- eller cashewnötter
Instruktioner:
Skala, halvera och strimla rödlöken. Skala och dela melonerna på mitten, kärna ur dem. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Tvätta limen och riv det yttersta av skalet. Blanda melonen med limeskalet. Dela tomaterna.
Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Pressa 1 msk limesaft.
Mixa avokado, vitlök, chili och limesaft med stavmixer eller i matberedare. Blanda ner matyoghurt, salt och peppar.
Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek osten i olja ca 1 minut på varje sida i en het stekpanna, eller grilla den.
Lägg salladsbladen på ett stort fat. Fördela melon, rödlök, tomater, oliver och halloumi över. Toppa med nötterna. Servera med avokadokräm.