Tacos med chiliräkor och avokadomajonnäs

Ingredienser:

  • 250 g fryst eller färsk avokado
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk fryst eller färsk koriander
  • 1/2 msk fryst eller färsk hackad vitlök
  • 1/2 dl rapsolja
  • ca 1/2 tsk salt
  • 150 g strimlad röd- eller vitkål
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • 300 g skalade frysta eller färska räkor
  • 200 g frysta eller konserverade majskorn
  • 3 msk smör
  • 2 tsk sambal oelek eller srirachasås
  • 8 små tortillabröd
  • 1/2 förp sojabönor (à 250 g)

Instruktioner:

Tina räkor, avokado, majs och sojabönor om frysta används.
Avokadomajonnäs: Mixa avo­kado, limejuice, koriander och vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. ­Smaka av med salt.
Blanda kålen med lime­juice och salt.
Stek räkorna och majsen i smöret på hög värme med sambal oelek några minuter och krydda med salt .
Värm bröden och toppa med kål, avokadomajonnäs, soja­bönor, räkor och majs. Garnera gärna med lite extra koriander.

Rulla till toppen