Ingredienser:
- 4 port ris eller couscous
- 600 – ca 700 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche (gärna fetaost och soltorkad tomat)
- 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
- 250 g gröna ärtor eller 150 g sockerärtor (för 4 port)
Instruktioner:
Tina kycklingen om fryst används.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen och stek den i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen, pressa i vitlöken och häll i crème fraiche och buljong.
Strimla tomaterna och rör ner i grytan och sjud ca 5 minuter.
Koka ärtorna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen eller sockerärtorna i ca 2 minuter.
Servera grytan med ris och ärtor.