Bibimbap

Ingredienser:

  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk vitt vin
  • 2 rivna vitlöksklyfta
  • 300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte)
  • 4 port ris
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 3 dl kimchi
  • 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4)
  • 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4)
  • 1 sats gurka med chili (se länk i steg 4)
  • 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)

Instruktioner:

Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda ner köttet. Låt stå minst 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek äggen i oljan. Stek köttet i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter.
Lägg riset i botten på 4 skålar (för 4 port). Toppa med entrecôte, kimchi, Marinerad spenat, Marinerade böngroddar och Chiligurka var för sig och avsluta med ägget. Servera med gochujang.

Rulla till toppen