Ingredienser:
- 2 msk japansk soja
- 1 msk strösocker
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk vitt vin
- 2 rivna vitlöksklyfta
- 300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte)
- 4 port ris
- 4 ägg
- 1 msk olja
- 3 dl kimchi
- 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4)
- 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4)
- 1 sats gurka med chili (se länk i steg 4)
- 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)
Instruktioner:
Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda ner köttet. Låt stå minst 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek äggen i oljan. Stek köttet i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter.
Lägg riset i botten på 4 skålar (för 4 port). Toppa med entrecôte, kimchi, Marinerad spenat, Marinerade böngroddar och Chiligurka var för sig och avsluta med ägget. Servera med gochujang.