Krämig kantarellpasta med parmesan

Ingredienser:

  • ca 1 liter kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
  • 4 portioner pasta (gärna linguine)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 bananschalottenlökar (3 st motsvarar ca 100 g)
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl riven parmesan (2 dl motsvarar ca 100 g)
  • 1/2 kruka persilja

Instruktioner:

Ansa och rensa kantarellerna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala vitlök och schalottenlök. Hacka vitlöken och skiva schalottenlöken.
Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills de blir torra och fina. Tillsätt smöret och löken och låt allt få fin färg. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt vinet och låt det koka in ett par minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda några minuter. Vänd ner hälften av parmesanosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och vänd ner i såsen. Servera kantarellsåsen med pastan och resten av parmesanosten.

Rulla till toppen